Tijdens deze stoere rondreis door Namibië slaap je in de daktent van je 4WD kampeervoertuig, op campings bij lodges. Onderweg gaan jullie op zoek naar wilde dieren, zeekajakken en wandelen.
Wij maken graag een vrijblijvende offerte. Binnen 24 uur kunt u per e-mail een reactie van ons verwachten. Heeft u vragen? Mail naar info@nbbs.nl of bel ons op 010 2 891 891.
Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om en zullen deze niet verstrekken aan derden.
NBBS Reizen is lid van ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.
Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data
Vandaag vliegen jullie via Johannesburg (inclusief hotelovernachting) naar Namibië waar jullie op dag 2 in de ochtend aankomen. Vanuit het vliegtuig zie je al de grote leegte onder je, Namibië is namelijk een van de meest dunbevolkte landen ter wereld. Na aankomst op de luchthaven gaan jullie met een transfer naar de verhuurlocatie en haal je het kampeervoertuig op. Jullie rijden naar het guesthouse in Windhoek, waar jullie overnachten. Er is een zwembad voor een verfrissende plons. Onze lokale partner komt je vanmiddag in het guesthouse opzoeken. Zij (of hij) overhandigt een informatiepakket met tips en de routebeschrijving. Handig voor je eventuele vragen over de reis. Jullie verblijven een nacht in Windhoek en gaan morgen op pad met het kampeervoertuig.
Hoewel je in de hoofdstad van Namibië verblijft voelt dat niet zo. Windhoek ademt namelijk meer de sfeer van een dorp uit. Aan de gebouwen is bovendien duidelijk te merken dat de Engelsen en Duitsers hier ooit voet aan wal hebben gezet. Maar niet alleen de panden zijn een mix tussen modern en koloniaal, ook op straat proef je zowel de Westerse als Afrikaanse cultuur.
Het is een goed idee om voor vertrek uit Windhoek bij de supermarkt nog wat eten en drinken in te slaan voor onderweg. Vanuit Windhoek rijden jullie naar Sossusvlei in het Namib Naukluft Park. Het is bekend vanwege de hoge zandduinen en het adembenemende landschap. In de middag kom je aan bij de campsite en ga je voor de eerste keer de daktenten uitvouwen. Dat is nog wat onwennig, maar je zult zien dat je hier de komende dagen snel bedreven in wordt. Je verblijft hier twee nachten. (O)
Het is nog donker als jullie bij het Sossusvlei Adventure Centre vertrekken voor de tour naar Sossusvlei. Je rijdt over een kaarsrechte weg met aan beide kanten de eerste zandduinen. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook Dune 45 die je kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht is waanzinnig. Midden tussen de immense duinen liggen de witte kalkvlaktes van Deadvlei, die je te voet kunt bereiken. Hier staan grillig gevormde dode bomen die je foto’s een ‘special effect’ geven. Liefhebbers kunnen uren dwalen door de Deadvlei. Het is moeilijk uit te leggen, maar er zijn maar weinig plekken op aarde waar je het gevoel hebt dat je in een ansichtkaart loopt. Neem voldoende water mee! Vervolgens wordt tussen de duinen een welverdiend ontbijt geserveerd. Je keert terug bij de Sesriem campsite. In de middag kunnen jullie ontspannen op de campsite.
Een lange rit vandaag. We raden je aan om te stoppen bij het benzinestation van Solitaire (er is er maar één, dus kan niet missen). Van Solitaire rijd je door de middle of nowhere naar de kustplaats Swakopmund. Met een wit uitgeslagen landschap en soms enorme kraters in de weg, lijkt het alsof je op de maan rijdt. Na zo’n drie uur rijden kom je bij een natuurlijke lagune met honderden flamingo’s en pelikanen. Dan is het nog een half uurtje rijden naar Swakopmund, een kustplaats waar de Duits koloniale invloeden (apfelstrudel!) nog sterk zichtbaar zijn. Er hangt een lekker sfeertje; veel restaurants, terrasjes, shoppen of over het strand slenteren. Je verblijft hier drie nachten, zowel voor rust in de reis, maar ook omdat er veel te doen is.
Ontbijt is vandaag inbegrepen, dus eet smakelijk! Vandaag staat een kajaktocht voor de kust op het programma. Je vertrekt al vroeg in de ochtend en rijdt in je auto richting Walvisbaai. Bij Pelican Point nabij Walvisbaai vind je naast pelikanen ook een kolonie van meer dan 50.000 pelsrobben. Hier stap je in de kajak en peddel je de beschutte baai in. De nieuwsgierige zeehonden komen al snel een kijkje bij je nemen en met een beetje geluk spot je ook nog dolfijnen. Na circa 1,5 uur peddelen zet je weer voet aan wal. Tegen lunchtijd ben je weer terug in Swakopmund. ’s Middags kun je uitrusten bij je guesthouse of een wandeling maken langs de kust en vanaf de pier de zon in de zee zien zakken. (O)
Vandaag ben je vrij om de dag te besteden zoals je dat zelf wilt. Zo kun je een wandeling met gids maken door de nabijgelegen township, of een nature drive per quad door de zandduinen. Je gids vertelt je over de planten en dieren die zich hebben aangepast aan het droge klimaat. Voor deze trip worden speciale quads gebruikt en rijd je minder hard, waardoor dit minder slecht voor de natuur is dan een standaard quadtour. Sportievelingen kunnen sandboarden, waarbij je met een flinke snelheid van de duinen roetsjt. Laat het ons weten als je interesse hebt in een van deze optionele activiteiten, dan plannen we dit voor jullie in. Het eten in Swakopmund heeft een Duitse inslag, voor een schnitzel, bratwurst of grote pul bier kun je bijvoorbeeld bij Swakopmund Brauhaus terecht. Vergeet niet van te voren te reserveren, want het zit er snel vol. (O)
Tank voordat je Swakopmund uit rijdt, want het is de komende dagen van je Namibië reis de enige mogelijkheid. Bij Henties Bay rijd je landinwaarts en beland je in een soort maanlandschap. De gravelweg heeft een slechte conditie met flinke kuilen, dus je wordt flink door elkaar gehusseld. Langzaam verandert het landschap; het wordt heuvelachtig met grote rotsblokken. Bizar dat een woestijnlandschap zo anders kan zijn. De route gaat verder naar het mooie Damaraland, opnieuw een verlaten gebied met massieve bergen en eindeloze vlaktes. In Damaraland leven zwarte neushoorns en kuddes olifanten, die zich uitstekend aan het extreme woestijnklimaat hebben aangepast. Bij Twijfelfontein kun je vandaag of morgen de door de Bosjesmannen gemaakte rotstekeningen bekijken. Twee overnachtingen in Damaraland. (Dag 8: O)
Vandaag rijden jullie naar dé ultieme safaribestemming in Namibië, het Etosha National Park. Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan die omgeven wordt door droge vlaktes. Er leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Ook komen er honderden vogelsoorten voor. Hier kun je in je eigen auto op safari; de bewegwijzering is duidelijk. Bij de toegangspoort aan de zuidkant (Anderson’s Gate) betaal je de entree. Tip: koop hier ook meteen een gedetailleerde kaart van het park en stippel je route uit. Het is een hele belevenis om met je eigen auto op zoek te gaan naar leeuwen, olifanten en andere wilde dieren. Bij de natuurlijke waterbronnen heb je in dit droge gebied de meeste kans om dieren te spotten. In de ochtend van dag 11 gaan jullie met een ranger tijdens een game-drive van vijf à zes uur op zoek naar het wild. Vanuit het open en hoge 4WD voertuig heb je geweldig zicht en kun je de dieren beter spotten.
Bij zonsondergang sluiten de poorten van het park, dus zoek voor die tijd alvast je kampeerplek voor vannacht op. De camping is bij een lodge en wanneer je kampeert mag je gewoon gebruikmaken van de faciliteiten, zoals het zwembad en restaurant. ’s Avonds klap je de daktent op en kruipen jullie de slaapzakken weer in.
De poort van Etosha National Park gaat open zodra de zon opkomt. We raden je aan om zo vroeg mogelijk op pad te gaan, aangezien het wild in de vroege ochtend en laat in de middag het meest actief is. Gedurende de middaguren, wanneer de zon het hardst brandt, zoeken de meeste dieren een beschut plekje op om uit te rusten. Dat is een goed moment om zelf bij een van de kampen in het park een hapje te eten, je benen te strekken of even te ontspannen bij het zwembad. Vervolgens stap je weer in de auto en speur je naar wild tot de zon onder gaat. Giraffen, olifanten, neushoorns, leeuwen en kuddes zebra’s, gemsbokken en gnoes zijn in grote aantallen aanwezig. Om een (jacht)luipaard tegen te komen moet je iets meer geluk hebben. Van de bekende Big 5 komt alleen de buffel hier niet voor. Je kampeert vanavond op een andere campsite aan de oostkant van het park om zoveel mogelijk wild te kunnen spotten.
Op ongeveer 340 kilometer ten noorden van Windhoek ligt het Waterberg Plateau, een prachtig gebied met een divers landschap dat bestaat uit een enorm zandstenen plateau, savannen en bush. Het gebied is 405 vierkante kilometer groot en het leefgebied van vele diersoorten. Naast giraffen, gemsbokken, luipaarden en neushoorns is dit een van de weinig plekken in Namibië waar ook buffels voorkomen. Waterberg is groen en je kampeerplek wordt dan ook omringd door bush. Steek ’s avonds de braai (barbecue) aan, of spring op een hete dag in het kleine zwembad. Jullie kamperen hier twee nachten.
Tijd om de bergschoenen aan te trekken, want Waterberg Plateau National Park biedt vele wandelmogelijkheden. Ga bijvoorbeeld de tafelberg op. Het is even klauteren, maar het panoramische uitzicht vanaf de top is zeker de moeite waard. Tip: plan de wandeling in de ochtend, want dan brandt de zon nog niet zo hard. De totale wandeling duurt circa twee tot drie uur. In de middag kun je nog een wandeling maken over een van de vele paden in het park, of bij de receptie een game-drive boeken en op zoek gaan naar wilde dieren. Naast giraffen, gemsbokken, luipaarden en neushoorns is dit een van de weinig plekken in Namibië waar ook buffels voorkomen (in Etosha bijvoorbeeld niet). Dus wil jij je Big 5 (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn, buffel) tijdens deze reis compleet (proberen te) maken, dan heb je hier de mogelijkheid.
Voor de laatste nacht reis je door naar een lodge ten zuiden van Otjiwarongo. De lodge ligt bij een wildboerderij met 25 wildsoorten en beschikt over een zwembad, een lounge, een bar en een aantal wandel- en mountainbikeroutes. Hier kun je nog een keer op zoek naar dieren tijdens een wandelsafari of game-drive. (O)
In ongeveer drie uur tijd reis je terug naar de verhuurlocatie, waar je het kampeervoertuig inlevert. Jullie worden naar de luchthaven gebracht en checken in voor de vlucht naar Johannesburg en vervolgens Amsterdam. De meeste vluchten vertrekken in de middag of avond, waardoor je morgen in Amsterdam aankomt. (O)
Aankomst op Schiphol.