vanaf € 272,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de hoofdstad van Cambodja met lokale gids
Bezoek lokale huizen, ga op foodtour en leer meer over de prachtige oude koloniale architectuur
Dit arrangement kunt u uitsluitend boeken als onderdeel van een rondreis (op maat)
Ideaal te combineren met de bouwsteen Chill Out in Cambodia.

Dag tot dag

Dag
1

Phnom Penh

Aankomst op de luchthaven van Phnom Penh. Aansluitend volgt de privétransfer zonder gids naar uw hotel voor twee overnachtingen. Tot 14.00 uur kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Phnom Penh was in de Franse koloniale tijd het ‘Parijs van het Oosten’. Door de komst van de Rode Khmer is veel verwoest en heeft er zich jarenlang een donkere schaduw over deze Aziatische parel getrokken. Toch is er nog altijd veel koloniale grandeur te herkennen, vooral op en rond de brede boulevard bij de Mekong rivier, waar u heerlijk kunt wandelen. Daarnaast is het ook leuk om een bezoek te brengen aan één van de vele straatmarkten, zoals de Russische markt met veel goud- en zilverwerk.

Om 14.00 uur wordt u bij uw hotel opgehaald door uw Engelssprekende gids en maakt u per cyclo (riksja) een tour langs een aantal bezienswaardigheden. Dit is een van de beste manieren om deze bruisende stad te leren kennen. U ziet het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode, met een vloer die bestaat uit ruim 5.000 tegels gemaakt van zilver. Deze pagode wordt ook wel de Emerald Boeddha tempel genoemd. Ook ziet u koloniale gebouwen in de oude Franse wijk, zoals het postkantoor, het prachtig gerestaureerde Van’s restaurant en het UNESCO gebouw. U passeert de levendige boulevard en ziet hoe talloze inwoners van Phnom Penh zich uitleven in aerobics en andere sporten.

Ook bezoekt u de Wat Phnom tempel, gelegen op een 27 meter hoge, door mensen gemaakte heuvel. Er wordt gezegd dat Daun Penh, een welvarende weduwe, vier Boeddhabeelden vond in een Koki boom die in de rivier dreef. In 1373 bouwde zij een kleine pagode om de beelden te huisvesten. In 1437 besloot koning Ponhea Yat de Wat Phnom te laten bouwen. Waarschijnlijk is hierdoor de naam van de hoofdstad ontstaan. De cyclo tour eindigt bij de Wat Ounalom, de belangrijkste pagode van de stad. Geniet aan het eind van de dag vanaf één van Phnom Penh’s hoogste gebouwen van een grandioos uitzicht. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

Dag
2

Phnom Penh

Vandaag maakt u verder kennis met de hoofdstad van Cambodja. U wordt door uw chauffeur opgehaald en ziet het S-21 Tuol Sleng gevangenenkamp, waar vijanden van het Pol Pot regiem werden gemarteld en later gedood. Ook bezoekt u het aangrijpende Tual Sleng museum, beter bekend als het Museum van Genocide. Het museum geeft u een beeld van de verschrikkingen tijdens het bewind van de Rode Khmer. ’s Middags bezoekt u Choeung Ek, beter bekend als ‘The Killing Fields’ of velden des doods. Naar dit schijnbaar vreedzame gebied, op ca. 17 kilometer ten zuiden van Phnom Penh, werden tussen 1975 en 1979 minimaal 17.000 gevangenen vervoerd en vervolgens vermoord. In een monument, een witte toren met glazen ramen liggen meer dan 5.000 schedels. Na afloop keert u terug naar uw hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. (O)

Dag
3

Phnom Penh

Op het afgesproken tijdstip wordt u opgehaald voor de privétransfer zonder gids naar de luchthaven waar dit arrangement eindigt. Uiteraard is het ook mogelijk om na dit arrangement een andere bouwsteen te boeken om uw reis door Cambodja te vervolgen. (O)

Wilt u na de indrukwekkende geschiedenis van Phnom Penh een paar dagen doorbrengen aan de zuidkust met een heerlijk strandverblijf? Bekijk dan de bouwsteen Chill Out Cambodia.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany