vanaf € 61,- p.n.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Transfers vindt u onderaan bovenstaande prijzentabel
U kunt deze hotels uitsluitend boeken als onderdeel van een (eventueel zelf samengesteld) arrangement met minimaal drie overnachtingen
In Dubai werken wij met een lokale agent die een uitgebreid aanbod aan additionele hotels, tours, transfers en andere reisonderdelen kan bieden. Geeft u ons uw specifieke reiswensen door. Wij maken graag een offerte op maat

Eens in uw leven moet u Dubai beleefd hebben. In deze alsmaar vernieuwende stad is er veel te zien en te beleven. Echte aanraders zijn het trio de Burj Khalifa, de Dubai Mall en de Dubai Fountain. Een wandeling door de historische wijk Al Fahidi en varen over de Dubai Creek is ook een leuk uitstapje. Andere bezienswaardigheden zijn Kite Beach, het Dubai Museum, het Dubai Frame met zicht op oud en nieuw Dubai en de Dubai Safari, een dierenpark op zijn Dubais.

Dubai strekt zich uit langs de kust van de Arabische Golf en bestaat uit meerdere wijken. Deze wijken worden naast de uitstekende wegen ook met elkaar verbonden door de rode en groene metrolijn en bussen. Het grootste gedeelte van de rode lijn rijdt langs de Sheikh Zayed road waar u in de buurt ook veel bezienswaardigheden vindt zoals de Dubai Mall en de Burj Khalifa. De rode lijn heeft bij Dubai Marina ook twee overstapstations voor de Dubai tram, waardoor u gemakkelijker door Dubai Marina en met de monorail over Palm Jumeirah kunt reizen. Hieronder worden de verschillende wijken in het kort omschreven:

De wijk Deira is een van de oudste delen van Dubai. Het is een wijk met een eeuwenlange geschiedenis, karakter en de soeks. U vindt hier nauwe steegjes, de goud- en kruidensoeks vol koopwaar, uitstekende restaurants met lokale gerechten en de luchthaven. Ook aan de waterkant, langs de Dubai Creek, is veel te zien en te beleven. En met de kleine gemotoriseerde bootjes, de abra’s, steekt u eenvoudig de Creek over naar de wijk Bur Dubai.

Bur Dubai is de andere wijk waar u nog veel van het oorspronkelijke Dubai terug ziet. In het Al Fahidi historisch district vindt u huizen met de traditionele barjeel windtorens. Tegenwoordig zijn veel van deze woningen ingericht als atelier, galerie of museum. In de buurt ligt ook het Al Fahidi Fort, het oudste gebouw van de stad. Dit werd in 1787 gebouwd als verdedigingswerk maar huisvest nu het Dubai Museum. Naast cultuur vindt u hier ook veel restaurants en winkels met handwerkproducten en de textielsoek.

De wijk Downtown Dubai zult u zeker bezoeken als u in Dubai bent, al is maar vanwege de wereldberoemde bezienswaardigheden en het enorme winkelaanbod. Downtown is voetgangersvriendelijk ontworpen en dicht bij elkaar vindt u de Burj Khalifa, de Dubai Mall en de Dubai Fountain met een indrukwekkende muziek-, water- en lichtvoorstelling. Naast de vele stadse gebouwen zijn er ook veel groene zones en de Dubai opera.

De wijk Jumeirah is er een om te ontspannen. Naast enkele malls staat Jumeirah vooral bekend om de stranden, de fantastische restaurants en allerlei gezellige café’s. Bij de openbare stranden waaronder Kite Beach, Nessnass Beach (ook bekend als Jumeirah Open Beach) en Black Palace Beach kunt u relaxen en watersporten ondernemen.

De wijk Al Barsha is een van de nieuwere wijken en staat garant voor plezier. Uiteraard treft u hier ook winkels en restaurants in de Mall of the Emirates, maar ook een indoor skipiste, karten en de Dubai Miracle Garden met de grootste vlindertuin ter wereld.

Dubai Marina bestaat uit torenhoge wolkenkrabbers, waterwegen voor luxe jachten en een enorm aanbod aan restaurants en winkels. Langs de Dubai Walk, een promenade van circa 7 km, vindt u het strand, café’s en restaurants. En vindt u het iets te warm om te lopen, dan kunt u ook gebruik maken van de Dubai waterbus. Dubai Marina is een van de bruisendste wijken van Dubai.

Palm Jumeirah is een van de voorbeelden die laat zien dat Dubai zich constant blijft ontwikkelen. Deze wijk biedt een combinatie van eilandresidenties, glamoureuze vijfsterrenresorts, hippe restaurants en chique strandclubs. Een van de bekendste is het vijfsterrenresort Atlantis The Palm op de buitenste rand. In dit grandioze resort vindt u restaurants van wereldklasse zoals Nobu en Gordon Ramsay, maar ook een waterpark, een gigantisch aquarium en meer.

Hotels

Travel Trend biedt in Dubai een uitgebreide selectie hotels van drie tot vijf sterren. We hebben voor u de beste hotels geselecteerd om u onbezorgd van uw vakantie te laten genieten. Het aanbod aan hotels is veel groter dan op onze website. Mocht u een ander hotel hebben gezien of u zoekt een hotel elders in Dubai, laat u het ons dan weten.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany